FloraHolland neemt deel aan hackathon

Bloemenveiling Royal FloraHolland doet mee aan de hackathon van de Kamer van Koophandel (KvK) in Den Haag. Met de deelname wil de bloemenveiling nieuwe manieren van bloemen- en plantenafzet stimuleren.

FloraHolland+neemt+deel+aan+hackathon
© FloraHolland

Op deze hackathon komen designers, developers, strategen en analisten tezamen om een 'tool' te ontwikkelen die consumenten aanzet tot het kopen van bloemen en planten. Dit moet binnen 24 uur gebeuren. De deelnemers maken daarbij gebruik van databronnen van onder andere het Centraal Bureau voor de Statistiek, de KvK, Google, FloraHolland en anderen. Aan het eind van de 24 uur bepaalt een jury wat de beste oplossing is.

Deelnemen aan deze hackathon past binnen de strategie van de bloemenveiling om de afzet van sierteeltproducten te bevorderen. Methodieken als een hackathon worden bijvoorbeeld ook door Facebook en Google gebruikt om tot nieuwe ideeën te komen, aldus FloraHolland.

IF Centre

De deelname loopt via het IF Centre, de centrale plek binnen FloraHolland waar innovatie wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Partijen in de keten kunnen hier terecht voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Via het IF Centre wordt kennis hierover verspreid.

De hackathon vindt plaats op 2 en 3 september, en richt zich naast de bloemenafzet ook op drie andere (niet-sectorale) vraagstukken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer