FloraHolland%3A+jaaromzet+stijgt+2%2C5+procent
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland: jaaromzet stijgt 2,5 procent

De jaaromzet van Royal FloraHolland stijgt met 2,5 procent in 2016, voorspelt de bloemenveiling.

Mocht de raming van FloraHolland uitkomen, dan realiseert het bedrijf dit jaar een omzet van 4,715 miljard euro. In het afgelopen jaar zette de veiling 4,6 miljard euro om. De voorspelde groei is groter dan in 2015, waarin een toename van 1,5 procent werd gerealiseerd.

Tot en met halverwege augustus heeft FloraHolland 4,3 procent meer omgezet dan in de vergelijkbare periode van 2015. Dat de bloemenveiling de groei van de jaaromzet lager inschat, komt doordat er aan het eind van het jaar nog een aantal veildagen uitvalt.

Directe handel

De veiling meldt verder dat de directe handel dit jaar verder uitdijt. Dit gaat ten koste van de klokverkoop. Vorig jaar werd via bemiddeling 2,34 miljard euro omgezet en was de groei 3,8 procent groot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
Meer weer