Varkensbonden willen fuseren

LTO Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) werken aan de vorming van één belangenbehartiger voor de varkenshouderij. De plannen komen wellicht dit najaar naar buiten.

Voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij bevestigt dat tegenover Nieuwe Oogst. Hij spreekt van ‘een toch wel ingewikkeld proces’ dat aan de bestuurstafels vorm moet krijgen. ‘Daar willen we deze zomer uitkomen. De uitkomst gaan we vervolgens delen met onze varkenshouderijleden.’

‘We stemmen alles af en wij hebben één geluid naar buiten’, stelt Douma vast. ‘Maar we doen dat nog steeds vanuit onze LTO Varkenshouderij- en onze NVV-verantwoordelijkheid.’ Met NVV-voorzitter Ingrid Jansen vindt hij dat het tijd is om te komen tot één belangenbehartiger voor de varkenshouderij.

Geen LTO en geen NVV

Over de precieze opzet van de gezamenlijke organisatie laat Douma zich nog niet uit. ‘Het wordt geen NVV, dat kan ik wel vertellen. En het wordt ook geen LTO Varkenshouderij. Wat het wel wordt, dat zal recht doen aan de NVV-achterban én aan de achterban van LTO Varkenshouderij. Zo hoort het ook, want varkenshouders moeten zich erin herkennen.’

-Lees meer hierover aanstaande zaterdag in Nieuwe Oogst.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer