Nieuwe+vloer+in+beeld+op+open+dag+Erve+Hilbert
Nieuws
© erve hilbert

Nieuwe vloer in beeld op open dag Erve Hilbert

Een nieuw type vloer is woensdag 10 augustus te bewonderen tijdens de open dag van Erve Hilbert in Tubbergen. Melkveehouder Gerald Elferink ontwikkelde deze rubber vloer zelf.

De Dairy Welfare Floor is volgens Elferink toepasbaar in bestaande en nieuwe stallen en kan zowel over beton als een roostervloer worden gelegd. Momenteel heeft de vloer de proefstalstatus in het kader van de Regeling ammoniak en veehouderij.

Verder heeft het melkveebedrijf een systeem waarbij dagverse mest kan worden opgevangen voor eventuele verwerking of vergisting.

Sensortechnologie

De laatste sensortechnologie van Nedap is aanwezig. Daarbij gaat het om een compleet geïntegreerd automatiseringssysteem dat allerlei koedata genereert en processen aanstuurt.

Koeien worden automatisch geïdentificeerd, gesepareerd en gemonitord voor wat betreft gedrag. Zo krijgt de veehouder meer inzicht in de activiteitskenmerken als tochtigheid, vreet- en liggedrag, maar ook waar de koe zich bevindt in de stal.

De open dag is op woensdag 10 augustus van 10 uur tot 16 uur. Het bedrijf van Gerald en Anne Elferink is te vinden aan de Huyerenseweg 3 in Tubbergen.

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer