Consument wil meer betalen voor weidemelk

Ruim 70 procent van de consumenten is bereid om meer te betalen voor hun melk, als daardoor de koe in de wei kan blijven. Dat blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van Milieudefensie.

Consument+wil+meer+betalen+voor+weidemelk
© Jasper Schel

Ongeveer de helft van die groep is bereid tussen de 1 en 5 cent meer te betalen voor een pak melk. De rest heeft hiervoor meer dan 5 cent over.

Overigens geeft bijna 40 procent van de Nederlanders aan dat supermarkten enkel nog zuivelproducten moeten verkopen met een weidemelklogo. Dat is nu nog niet altijd het geval. Milieudefensie sluit zich hierbij aan.

Meerprijs

Voor kaas, kwark en andere zuiveltoetjes wordt melk gebruikt waarop geen weideganggarantie zit. 'Als supermarkten serieus willen dat koeien in de wei blijven, moeten ze alleen nog weidegangzuivel verkopen', stelt Jacomijn Pluimers van Milieudefensie.

Uit dit onderzoek blijkt dat klanten meer willen betalen. 'Met de smoes dat klanten dat niet willen, kunnen de supermarkten niet meer schermen.'

Jaarcijfers weidegangconvenant

De zuivelsector, supermarkten en maatschappelijke organisaties buigen zich morgen over de nieuwe jaarcijfers van het weidegangconvenant.

Milieudefensie neemt daaraan deel en vindt dat vooral de supermarktketens en zuivelbedrijven het nog laten afweten om weidegang zuivel op grote schaal in het schap van de supermarkt te krijgen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer