Herkenbaar+en+betekenisvol%3A+vooruit+naar+vroeger
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Herkenbaar en betekenisvol: vooruit naar vroeger

De zomerperiode is aan het bestuurdersfront een stille tijd. Minder vergaderen, maar wel tijd om na te denken. Bijvoorbeeld over de toekomst van LTO Nederland en hoe we de positie van boer en tuinder in de keten kunnen versterken. En over de strategie voor een volhoudbare land- en tuinbouw. Het zijn de vragen die mij al een tijdje bezig houden.
Het proces van modernisering ligt om begrijpelijke redenen stil. Al had dat wat mij betreft nooit zo lang mogen duren. Andere organisaties gaan gewoon door met organiseren van hun belangenbehartiging.
Na de zomer pikken we de draad op en werken we verder aan versterking en zichtbaar zijn van de sectoren, benoemen en bemensen van de verbindende thema's en het plaatsen van bestuurders op dan opnieuw beschreven posten en portefeuilles. Een frisse start van het winterseizoen, want het is keihard nodig om weer de gezaghebbende vertegenwoordiger van de 70.000 boeren en tuinders te zijn.
De modernisering van LTO Nederland heeft ook consequenties voor de regio's. Waar we goed in zijn, daar gaan we mee door. De regio's ondersteunen leden in de ontwikkeling van hun vakman- en ondernemerschap, trots en waardering op hun locatie. Herkenbaar en betekenisvol: vooruit naar vroeger!
Deze ontwikkelingen, locatie, sector en thema's, zullen straks ook duidelijk moeten maken in de opstelling van de contributienota. Leden gaan via één nota betalen voor drie contributiedelen: ondernemen op locatie (regio's), versterking van positie in de keten (sectoren) en kennis op verbindende thema's. Onze kracht is de samenhang en die moeten we niet met het badwater weggooien.

Hans Huijbers

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer