Stop stunten met vlees

Wakker Dier overhandigde ruim 36.000 handtekeningen van 'gewone stervelingen' en nog eens vijftig van hoogleraren aan het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenorganisatie van supermarkten.

Stop+stunten+met+vlees
© Nieuwe Oogst

Met de petitie willen de ondertekenaars een einde maken aan reclame voor vlees zonder keurmerk en willen zij dat supermarkten 'beter vlees' en vleesvervangers promoten. En niet altijd maar het goedkoopste vlees nog meer afprijzen om klanten te lokken. Volgens Wakker Dier leidt dat tot hogere prijzen.

Maar de leden van het CBL wanen zich in hun communicatie welhaast onschendbaar. Je moet wat als je onder druk staat.

Pr-offensief

En als de maatschappelijke druk zo hoog wordt, zet je de communicatie- en marketingafdeling aan het werk. Terugslaan met een pr-offensief, Wakker Dier in de hoek zetten en in Nieuwe Oogst laten optekenen 'dat de klant aan de kassa de prijs bepaalt die boeren en tuinders krijgen'. Dat heeft iets arrogants.

Nu snap ik dat wel als de competitie met de concurrenten veel energie en geld kost en de aandeelhouders blijven drukken op een hoger dividend. Dan ga je iets doen. Dat heeft niets van fair trade (handel).

Marge

Inkopers trekken ergens in de keten een leverancier het vel over de oren om hun marge te halen. Voor de klant in de winkel interessant, maar voor de veehouder een klap in het gezicht en een gat in de portemonnee.

Mooie sier maken met fairtradekoffie, -chocolade en -bananen, maar de leveranciers van om de hoek uitbuiten door vlees onder de kostprijs aan te bieden, is hypocriet en een petitie waard.

Sympathie

Ruim 36.000 mensen en vijftig hoogleraren hebben al hun handtekening gezet. Die petitie moet ook op uw en mijn sympathie kunnen rekenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Koninklijke oogst
Koninklijke oogst 02-05-2016
Pak die kans
Pak die kans 06-04-2016
Eigenheid behouden
Eigenheid behouden 23-03-2016
Rollen omdraaien
Rollen omdraaien 24-02-2016
Prullenbak
Prullenbak 03-02-2016

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer