Maïsoogst 2014 prima verlopen

De maïsoogst 2014 is heel goed verlopen. Het weer was goed, de meeste percelen waren goed begaanbaar en er is veel maïs verhandeld.

Ma%C3%AFsoogst+2014+prima+verlopen
© Nieuwe Oogst

De prijs is gedurende de gehele oogst stabiel gebleven, bij een drogestofpercentage van 30 procent bedroeg de prijs ongeveer 45 euro per ton.

Dat komt neer op 1,50 euro per procent drogestof. Vorig jaar lag de prijs tijdens de oogst gemiddeld 5 euro per ton hoger, stelt Maiscoach.nl

In vergelijking met vorig seizoen duurde de oogstperiode dit jaar een paar weken langer. Dit kwam vooral doordat er nogal wat maïs later was gezaaid. Door de gunstige weersomstandigheden en het uitblijven van nachtvorst is ook het overgrote deel van deze maïs nog rijp geworden.

Corn Cob Mix

De maïs die er nu nog staat zal grotendeels worden gedorst als krachtvoergrondstof of voor Corn Cob Mix (CCM). Dat wordt verkregen door maïs te dorsen bij 60 tot 70 procent drogestof en de korrels vervolgens te malen.

De eerste analyses van snijmaïs laten een goede kwaliteit zien. BLGG AgroXpertus liet vorige week weten dat de VEM van de eerste 1.000 geanalyseerde kuilen rond de 1.005 ligt. Dat cijfer zal waarschijnlijk nog wel wat dalen als ook de later geoogste maïs bemonsterd is, maar de eerste tekenen zijn uitstekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer