Maiscoach%3A+maishandel+nog+rustig
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Maiscoach: maishandel nog rustig

De maishandel is op dit moment nog rustig. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar. De eerste mais van de oogst van 2015 komt nu op de markt, blijkt uit een rondgang van Maiscoach.nl.

De prijzen zijn afhankelijk van de analyse en de markt begint nu vorm te krijgen. De prijs ligt nu tussen de 56 en 62 euro per ton franco.

Op de korte termijn worden er niet veel veranderingen verwacht. Veel boeren hebben tijdens de oogst wel wat mais ingekuild (eigen mais of aankoop) waarmee ze nu aan het voeren zijn.

Minder handel bij oogst

Wel is er minder verse mais verhandeld tijdens de oogst. De verwachting is dat er mede daardoor meer vraag zal komen naar kuilmais. De mate van vraag zal afhankelijk zijn van de ruwvoervoorraad, de ontwikkeling van de melkprijs en de regelgeving rond fosfaatrechten.

Door de onduidelijkheid rond fosfaatrechten houdt een aantal melkveehouders nog veel melkkoeien aan.

Ruwvoer

Die moeten ook eten en het is de vraag of deze melkveehouders voldoende ruwvoer hebben om met al deze koeien de winter door te komen. Mogelijke besluit een aantal ondernemers om, gelet op de melkprijs, toch koeien de deur uit te doen, meldt Maiscoach.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer