Voerwinst stijgt met Forza Pré-start

Forza Pré-start draagt bij aan een betere voederconversie en resulteert in een 5 cent hogere voerwinst per vleeskuiken.

Voerwinst+stijgt+met+Forza+Pr%C3%A9%2Dstart
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit praktijkgegevens van bedrijven die de Forza Pré-start van ForFarmers hebben ingezet in de periode september tot en met mei 2016.

'Super om te zien dat wat we vanuit onderzoek al wisten, nu ook in de praktijk ervaren. Een voerwinst die 5 cent per kuiken hoger is, past elke vleeskuikenhouder', zegt Rinze Exterkate, marketing manager Vleespluimvee.

Eerste 5 dagen

Op 34 vleeskuikenbedrijven van ForFarmers kregen de Ross 308 kuikens 100 gram Forza Pré-start voor de eerste vijf dagen. Forza Pré-start is speciaal ontwikkeld voor deze periode. Bij 78 bedrijven kregen de kuikens het reguliere opstartvoer.

De verschillen zijn duidelijk zichtbaar, de voederconversie zakte op de bedrijven die Forza Pré-start voerden met 0,05 punten. Daarnaast hadden deze bedrijven een 0,7 procent lager uitvalspercentage.

Andere voedingsbehoefte

Het nieuwe startvoer heeft specifieke ingrediënten die passen bij de eerste 100 levensuren van een vleeskuiken. Want juist dan blijkt de voedingsbehoefte anders dan in de vijf weken die daarop volgen.

'De groei van de veren is de eerste dagen beperkt, mede daarom is bijvoorbeeld de behoefte aan eiwit en aminozuren anders. Dit voer houdt daar rekening mee', vertelt nutritionist Jaap Zonneveld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer