Massale ledensteun beursgang ForFarmers

De ledenraad van ForFarmers heeft vrijdag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders unaniem ingestemd met een beursgang van het bedrijf.

Massale+ledensteun+beursgang+ForFarmers
© ForFarmers

Tijdens de bijeenkomst in Laren (Gld) is met 99,9 procent van de uitgebrachte stemmen goedkeuring verleend aan de voorgenomen toelating tot de handel van alle gewone aandelen in het kapitaal van ForFarmers aan Euronext Amsterdam.

De internationaal opererende veevoederleverancier heeft de ambitie om de beursgang in het tweede kwartaal van dit jaar plaats te laten vinden.

Volgens Yoram Knoop, CEO ForFarmers is een openbare beursnotering een logische stap in de ontwikkeling van ForFarmers.

'De agrarische sector is volop in beweging en heeft een belangrijke rol in het vraagstuk hoe op duurzame wijze een groeiende wereldbevolking te voeden. Het op de juiste wijze bedienen van onze klanten, de boeren, met de voor hen meest rendabele voeroplossingen, blijft onze core business, ook na een beursgang.'

Groeiambitie

De openbare beursnotering is in lijn met de langetermijnstrategie die ForFarmers in 2005 heeft ingezet. Om de groeiambities van ForFarmers waar te maken en om verwatering van het vermogen voor leden te voorkomen, werden in 2007 de coöperatie en de onderneming gesplitst.

Via het traject Vermogen Op Naam werd het vermogen van de coöperatie voor een belangrijk deel overgeheveld naar de leden. Vanaf 8 november 2010 werd het voor leden en externe partijen mogelijk te handelen in certificaten via een handelsplatform.

De notering aan Euronext Amsterdam is een afrondende stap in het traject Vermogen Op Naam, gericht op het verder faciliteren van de verhandelbaarheid van aandelen.

Om dit mogelijk te maken zal ForFarmers B.V. omgezet worden naar ForFarmers N.V. Met een openbare beursnotering beoogt ForFarmers een breder beleggerspubliek te bereiken, waaronder institutionele beleggers. Er wordt geen nieuw kapitaal aangetrokken met de openbare beursnotering.

Zeggenschap

Jan Eggink, voorzitter bestuur Coöperatie FromFarmers, noemt de beursgang een belangrijke stap voor zowel Coöperatie FromFarmers als de onderneming.

'We sluiten een periode van 10 jaar af, waarin we met elkaar het Vermogen Op Naam-traject hebben vormgegeven en bij de uitwerking ervan rekening hebben gehouden met de wensen van de leden.

Met een openbare beursnotering start een nieuwe fase en zetten we een volgende stap in het verder bouwen aan een vitale coöperatie, die aantrekkelijk is voor bestaande en nieuwe leden. Van belang daarbij is dat behoud van zeggenschap en continuïteit van Coöperatie FromFarmers zijn geborgd.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer