Zuid-Holland start duurzame landbouw

Met de vaststelling van het Ambitiedocument 'Samen voor een flink Sprong in Duurzame Landbouw' door de provinciale staten heeft provincie Zuid-Holland een klap gegeven op verduurzaming van de landbouw.

Zuid%2DHolland+start+duurzame+landbouw
© Koen van Wijk

De verduurzaming moet tot stand komen via diverse proeftuinen. Dit zijn zichtbare plekken in de Zuid-Holland, waar de provincie met koplopers in de voedselketen en landbouwketen duurzame landbouw uitprobeert en ontwikkelt.

Voorbeelden voor mogelijk proeftuinen zijn volgens het provinciebestuur 'Groene cirkels akkerbouw' en 'Proeftuin innovatieve veenweiden met paludicultuur'.

Verdienmodellen

De provincie wil de landbouw verduurzamen door het sluiten van kringlopen van grondstoffen, versterken van regionale voedselketens en het versterken van biodiversiteit bij normale agrarische bedrijfsvoering door nieuwe verdienmodellen.

Voor diverse projecten is een bedrag van 14 miljoen euro beschikbaar, waarvan de helft uit EU-geld (POP3) en de andere helft uit het Uitvoeringsprogramma Groen. Daarboven is een werkbudget van 1 miljoen beschikbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer