Rabo zet zwaarder in op verduurzaming

De Rabobank legt de lat op het gebied van duurzaamheid hoger. Koplopers kunnen rekenen op extra hulp van de bank, zo krijgen ze onder meer voorrang bij financiering.

Rabo+zet+zwaarder+in+op+verduurzaming
© Nieuwe Oogst

De duurzaamheiddoelen van de Rabobank zijn vastgelegd in de strategische nota 'Samen Duurzaam Sterker'. Daarin wordt het beleid tot 2020 uitgestippeld.

Versnellen

De coöperatieve bank maakt zich onder meer sterk voor het versnellen van duurzame landbouw en voedselvoorziening en het versterken van de vitaliteit van gemeenschappen. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met de klanten.

Berry Marttin, lid raad van bestuur van de Rabobank: 'Duurzaamheid is essentieel voor het lange termijn succes van bedrijven, van gemeenschappen en van landbouw en voedselvoorziening. Onze klanten maken daarin het verschil.'

Duurzame impact

De bank wil vooral inzetten op het financieel ondersteunen, adviseren en verbinden van klanten die een positieve, duurzame impact hebben op de maatschappij. Dat zal ook hun eigen winstgevendheid en welvaart te goede komen.

De nota kondigt verder aan dat de Rabobank actief zal bijdragen aan 'Round Tables' voor het verduurzamen van agrarische waardeketens waarbij agrariërs, bedrijven en ngo's een inbreng hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer