Uitstel betalen belasting mogelijk

Ondernemers die zijn getroffen door water- en hagelschade kunnen uitstel aanvragen voor het betalen van belastingen. LTO heeft daarvoor afspraken gemaakt met de Belastingdienst.

Uitstel+betalen+belasting+mogelijk
© Nieuwe Oogst

Het gaat om ondernemers die schade ondervinden door het extreme weer en die daardoor in tijdelijke liquiditeitsproblemen zijn gekomen. Uitstel kan onder meer worden aangevraagd voor het betalen van inkomstenbelasting, btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Regeling Bijzonder Uitstel

Onder voorwaarden kunnen ondernemers gebruik maken van de Regeling Bijzonder Uitstel in de Invordering. Deze regeling biedt de mogelijkheid om uitstel van betaling voor een periode van meer dan twaalf maanden te krijgen.

Belangrijk voor het krijgen van dit uitstel is dat een derde deskundige zoals een accountant, financier of adviseur een verklaring afgeeft. Daarmee wordt dan aannemelijk gemaakt dat het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen, dat de betalingsproblemen tijdelijk zijn en vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost en dat de onderneming levensvatbaar is.

Accountant inschakelen

Ondernemers die uitstel nodig hebben in verband met liquiditeitstekorten kunnen een onderbouwd verzoek indienen bij hun belastingkantoor. LTO Nederland adviseert om contact op te nemen met accountant of boekhoudkantoor en via hen de aanvraag bij de Belastingdienst in te dienen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer