Noodplan+voor+herstel+kassen+Someren
Nieuws
© @WillemvZeeland

Noodplan voor herstel kassen Someren

De hagelschade in de glastuinbouw is uitgeroepen tot 'calamiteit'. Dat betekent dat het herstel van beschadigde kassen bij kassenbouwers zoveel mogelijk voorrang krijgt.

Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) stelt vast dat de hagelbuien van vorige week tot enorme schade hebben geleid. Meer dan 50 hectare kassen, vooral in de omgeving van Someren, is getroffen.

De situatie is aanleiding om de reparatieregeling voor de glastuinbouw in werking te stellen. CCG doet een dringend beroep op kassenbouwers om extra mankracht te leveren voor herstel van de getroffen kassen.

Beperkte beschikbaarheid

Desondanks zal het lang duren voordat alle kassen zijn gerepareerd. Dat komt door het grote aantal getroffen bedrijven, de beperkte beschikbaarheid van gecertificeerde reparatiebedrijven en menskracht en gebrek aan materiaal.

CCG verwacht dat de hagelschade zeker een half tot een jaar consequenties zal hebben voor de getroffen bedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer