Boerenschade hagel meer dan half miljard

Het recente noodweer in het zuidoosten van het land heeft veel meer schade veroorzaakt dan tot nu toe gedacht. Alleen al in Someren, vlak bij Eindhoven, worden de kosten door getroffen boeren en tuinders geraamd op een half miljard euro.

Boerenschade+hagel+meer+dan+half+miljard
© Nieuwe Oogst

Extreem noodweer met hagelstenen zo groot als tennisballen zorgde eind vorige week voor een golf van vernieling in de regio, die al de hele maand met wateroverlast kampt.

Van veel stallen en kassen in Someren is bijna geen dakdeel meer heel.

Gevolgen

'Het wordt steeds meer bekend wat de gevolgen zijn. Hoeveel bedrijven, auto's en huizen zijn getroffen. Zo komen wij tot dat bedrag', bevestigde ZLTO-afdelingsvoorzitter Henriëtte Driessen maandag na berichtgeving van het Eindhovens Dagblad.

ZLTO schatte de schade in heel Brabant eerder op minstens 100 miljoen euro.

Niet gedekt

Maandagmiddag vindt in Someren ook een crisisoverleg plaats tussen boeren, verzekeraars en het ministerie van Economische Zaken. Het probleem is dat een groot deel van alle schade waarschijnlijk niet gedekt is door verzekeraars.

De boeren willen daarom dat de overheid ook meebetaalt. Driessen vreest dat zonder financiële hulp uit Den Haag mogelijk meerdere bedrijven failliet gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer