Winterlichtkas geeft 10 procent meer licht

Kassenbouwer Bom Group presenteert tijdens de GreenTech-beurs van 14 tot en met 16 juni in Amsterdam een compleet nieuw kasconcept: de Winterlichtkas.

Winterlichtkas+geeft+10+procent+meer+licht
© eigen foto Bom Group

Dit concept,?in combinatie met een nieuw type schermsysteem, Svensson@schermdoek en speciaal diffuus glas, levert meer dan 10 procent lichtwinst op.

De Winterlichtkas, met alle bijbehorende installaties, systemen en producten, wordt op dit moment gebouwd op het terrein van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Reflectiegraad

De nieuw ontworpen kasconstructie is volledig voorzien van een witte poedercoating met een verhoogde reflectiegraad van 90 procent en wordt beglaasd met?SmartGlass,?een nieuw type diffuus met een glasmaat van circa ?300 bij 167 centimeter.

Zelfs als het glas nat of gecondenseerd?is, neemt de lichttransmissie niet af. Het nieuwe kasconcept is eveneens uitgevoerd met een Air in Control-klimaatsysteem.

Komende winter wordt het kasconcept getest met een nieuwe teeltwijze voor een komkommergewas, speciaal gericht op de winterperiode.

Kas als Energiebron

De Winterlichtkas is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen UR, Ludvig Svensson, Bayer Cropscience en Glascom Tuinbouw?.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het programma 'Kas als Energiebron', het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer