Horizon+en+Clusius+samen+in+GreenTech+NH
Nieuws
© Greenport NHN

Horizon en Clusius samen in GreenTech NH

Het Horizon College en het Clusius College gaan met het oog op de herziening van het mbo in 2016 samenwerken in GreenTech Noord-Holland Noord.


Dit om sneller en beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en de regio, melden John van de Langenberg, voorzitter college van bestuur Horizon College en Rien van Tilburg, voorzitter college van bestuur Clusius College.

Beide mbo-instellingen gaan op het gebied van groen en techniek nauw samenwerken met het regionale bedrijfsleven bij het opzetten van een stagecarrousel. Hierin worden studenten intensief begeleid tijdens hun stageperiode.

Floormeetings

In dit kader worden er ook docentenstages georganiseerd, masterclasses uitgevoerd en komen studenten, docenten en ondernemers middels 'floormeetings' samen om trends en ontwikkelingen in de agribusiness te bespreken.

De praktische informatie die deze activiteiten oplevert, wordt vervolgens direct in het onderwijsprogramma verwerkt.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer