GreenTech+Noord%2DHolland+kan+van+start
Nieuws
© Thinkstock

GreenTech Noord-Holland kan van start

Greenport Noord-Holland Noord (NHN) kan de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs in Noord-Holland Noord verder versterken.

Het ministerie van OC&W heeft via het regionaal investeringsfonds MBO daarvoor een subsidie toegezegd voor de komende drie jaar. Het geld wordt gebruikt voor de start van project GreenTech Noord-Holland Noord.

Hiermee wordt getracht een groter aantal studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), en uiteindelijk werknemers, aan het agrarisch en technisch bedrijfsleven in Noord-Holland te koppelen.

Vergrijzing

Vergrijzing en ontgroening zijn nu grote uitdagingen op de agrarische en technische arbeidsmarkt, stelt Greenpoort Noord-Holland Noord.

De projectleiding ligt in handen van het Clusius College. Via de agritech campus (ATC Hoorn) gaat het samenwerkingsverband de stage en het praktijkdeel van groen opleidingen inhoudelijk verrijken door stage-carrousels op te zetten.

Stage carrousels

De inzet is zes stage-carrousels in drie jaar waar totaal 320 studenten aan deelnemen en 160 bedrijven via het netwerk van Greenport NHN, LTO Noord en Seed Valley bij betrokken zijn.

Op deze wijze maken studenten gericht kennis met verschillende praktijksituaties bij bedrijven. Daarnaast wordt gewerkt aan kennisdeling in de vorm van docentenstages, gastdocenten, masterclasses en floormeetings.

Masterclasses

Met masterclasses en floormeetings gaan specialisten uit het bedrijfsleven actuele thema’s, zoals ondernemerschap en internationalisering, uitdiepen en linken aan het onderwijsprogramma en de stage-carrousel.

De AgriTech Campus, onderdeel van Greenport NHN, draagt zorg voor de aansluiting met het regionale bedrijfsleven.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  60 %
Meer weer