Bayer biedt 62 miljard dollar voor Monsanto

Het bod van 62 miljard dollar - zo'n 55,3 miljard euro - dat Bayer doet voor de overname van Monsanto ligt 37 procent boven de huidige marktwaarde van het Amerikaanse agrochemieconcern.

Bayer+biedt+62+miljard+dollar+voor+Monsanto
© Nieuwe Oogst

Na de vele geruchten van laatste weken bevestigt Bayer maandag dat al op 10 mei een concreet bod is uitgebracht.

Het bedrag komt overeen met 122 dollar - 108,8 euro - voor elk aandeel van Monsanto. De koers van het bedrijf was op 9 mei nog 89 dollar - 79,4 euro - per aandeel.

Overname financieren

Bayer wil de overname financieren met aandelen en voor een deel met leningen. Verder gaat het Duitse concern ervan uit dat de synergievoordelen in de eerste drie jaar al zo'n 1,5 miljard dollar - zo'n 1,3 miljard euro - gaan opleveren.

De Duitsers willen het overnameproces niet onder druk zetten. In een brief geeft de directie van het bedrijf aan dat ze Monsanto ruim de tijd geven om op het bod te reageren.

Reactie LTO

In een eerdere reactie op de voorgenomen fusie stelt LTO bezorgd te zijn over de concentratie van grote zaadbedrijven en chemieconcerns. Volgens de organisatie zijn deze fusies op de lange termijn nadelig voor de biodiversiteit en de concurrentiepositie van de boer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer