Voortouw+voor+Noord%2DHollandse+landbouw
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Voortouw voor Noord-Hollandse landbouw

Noord-Holland blijft bij de economische ontwikkeling in de provincie sterk inzetten op agrarische sector. Dat is te lezen in het Strategisch Beleidskader Economie die door de economische statencommissie.

Dit moet leiden tot de economische uitvoeringsagenda die daarna wordt voorgelegd aan Provinciale Staten. Verantwoordelijk gedeputeerde Jaap Bond wil voortvarend verder op de ingeslagen weg. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor de Greenports Noord-Holland Noord en Aalsmeer.

'We plukken nu al de vruchten van de bundeling van activiteiten in de agro & food en Flowers. Steeds vaker worden we door andere provincies benaderd met vragen hoe wij het hebben aangepakt.'

Snel reageren

Volgens Bond stelt de strategische aanpak de provincie, maar vooral ook het bedrijfsleven, in staat om sneller te reageren op nieuwe economische ontwikkelingen. 'We hebben geleerd van fouten uit het verleden. Neem de voorbije economische crisis, die hard aankwam en hardnekkig van aard was. Als provincie konden we daar destijds onvoldoende op anticiperen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer