Zorg+over+verkleinen+overbreedte+waterlopen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zorg over verkleinen overbreedte waterlopen

Er heerst scepsis onder agrariërs in Noord-Holland Noord of de overbreedte in de waterlopen daadwerkelijk kan worden verkleind door een meer ecologisch slootkantenbeheer, zonder dat dit een negatief effect heeft op de waterafvoer.

De ondernemers uitten die kritiek dinsdag 12 april tijdens een thema-avond over water, die de LTO Noord-afdeling Hollands Kroon, Heerhugowaard Langedijk Schagen en Agrarische Jongeren De Noord, Noordelijk Zandgebied en Wieringermeer organiseerden in het Dorpshuis in Waarland.

De bijeenkomst ging over actuele waterzaken, toegelicht door medewerkers van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en LTO Noord.

Vrees

Er bestaat bij de agrarische sector vooral de vrees dat het water bij steeds vaker voorkomende clusterbuien niet snel genoeg kan worden afgevoerd.

Provinciaal LTO Noord-bestuurder Kees Stoop raadde de aanwezigen aan om op de site van het hoogheemraadschap de kaarten te bekijken en aan de bel te trekken als er op bepaalde punten zorg is dat de overbreedte te veel wordt verkleind. Het voorgestelde ecologische beheer gebeurt op vrijwillige basis, voegde hij daar aan toe.

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer