Suske+en+Wiske+en+de+strijd+tegen+antibiotica
Nieuws
© Willy Vandersteen

Suske en Wiske en de strijd tegen antibiotica

Stripfiguren Suske en Wiske gaan de strijd tegen antibiotica aan. Dat doen ze niet alleen in het nieuwe album Tante Biotica, maar ook op een poster in de wachtkamer van dierenartsen.

De Suske en Wiske-poster wordt vanaf mei verspreid onder dierenartsen in Nederland, samen met enkele exemplaren van het album Tante Biotica voor in de wachtkamer.

Dierenartsen spelen, net als huisartsen, een belangrijke rol bij terughoudend antibioticagebruik. Te veel of onzorgvuldig gebruik werkt antibioticaresistentie in de hand, geeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan.

Antibioticaresistentie

De komende periode wordt veel extra aandacht besteed aan het onderwerp antibioticaresistentie. De publiekscampagne richt zich nu ook op dierenartsen en dierenbezitters. De campagne legt het probleem van antibioticaresistentie uit.

Verder is het doel kennis over de werking en het zorgvuldig gebruik van antibiotica te vergroten. De speciale Suske en Wiske Tante Biotica werd in dit kader al eerder verspreid bij huisartsen en apotheken.

KNMvD

De poster is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de beroepsorganisatie van dierenartsen (KNMvD) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

• Klik op bijgesloten pdf voor de strip

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer