Rem op antibioticagebruik Zuid-Europa

Het Europees Parlement heeft besloten dat Zuid-Europese landen niet langer royaal antibiotica kunnen inzetten in de landbouw.

Rem+op+antibioticagebruik+Zuid%2DEuropa
© Europees Parlement

Het besluit is genomen nadat Annie Schrijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA, daarover voorstellen had gedaan, zo schrijft Veearts.nl.

Online

Volgens Schrijer-Pierik moet antibiotica met meer zorgvuldigheid worden ingezet in het belang van mens en dier. Om het overmatige gebruik in de Zuid-Europese landbouw aan te pakken, vindt de Europarlementarier dat de online verkoop van antibiotica voor landbouwhuisdieren moet worden verboden.

Preventief

Een rapporteur van het Europees Parlement meldt: 'Wij pleiten uitdrukkelijk voor een verbod op preventief gebruik van antibiotica en collectieve behandeling te beperken tot alleen hele specifieke gevallen. Ook moet het veterinair gebruik van antibiotica die van cruciaal belang zijn voor de behandeling van infecties verboden worden en moet de online verkoop van antibiotica, vaccins en psychoactieve middelen beëindigd worden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer