LTO%3A+%27Beloon+laag+antioticagebruik%27
Nieuws
© nieuwe oogst

LTO: 'Beloon laag antioticagebruik'

LTO vindt dat bedrijven met aantoonbaar goede resultaten op het streefwaarde-niveau, beloond moeten worden met extra ruimte rond het antibioticagebruik. Dit geeft een positieve prikkel aan bedrijven die nog niet op dit gewenste niveau zitten, stelt Adinda Lodders van LTO Nederland.

LTO brengt het voorstel volgende week donderdag in bij het Algemeen Overleg Dierziekten en antibioticagebruik in de veehouderij. Ondernemers die op de streefwaarde zitten, zouden bijvoorbeeld vrijgesteld worden voor bepaalde regels die voor andere ondernemers blijven gelden.

'Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor andere bedrijven om het antibioticagebruik te verlagen', stelt LTO-lobbyist Adinda Lodders.Volgens haar blijkt uit daling van de antibioticacijfers dat de huidige aanpak vanuit de sector werkt.

Strenge aanpak

Verder moeten ondernemers zich aan de regels houden, vervolgt Lodders: 'Daar waar sprake is van illegaal gebruik en import van antibioticum is streng optreden van de overheid noodzakelijk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer