'Opkoop varkensrechten voorbarig' (video)

Voorzitter Kees Romijn van LTO-vakgroep Melkveehouderij noemt de opbloeiende handel in varkensrechten voorbarig.

%27Opkoop+varkensrechten+voorbarig%27+%28video%29
© LTO Nederland

Hij reageert op het voornemen van staatssecretaris Van Dam om een voorziening op te nemen in de Meststoffenwet die uitwisseling tussen varkens-, pluimvee- en melkvee-fosfaatrechten mogelijk maakt. 'Dat wettelijk traject gaat nog wel een maand of negen duren' laat Romijn weten.

'Ik denk dat we eerste moeten kijken naar de introductie van fosfaatrechten in de melkveehouderij en daarna pas moet en kun je praten over het al dan niet uitwisselen en onder welke voorwaarden. Het is sowieso het eerste jaar niet aan de orde.'

LTO

LTO is tegenstander van een permanente ontschotting tussen de veehouderij-sectoren. 'Binnen LTO Nederland zit nog steeds het standpunt dat ontschotting tussen sectoren niet aan de orde is.

Op dit moment wordt wetgeving gemaakt voor de melkveehouderij om fosfaatrechten te introduceren. Daarin komt een ‘haakje’ dat het in zich heeft om in de toekomst uitwisseling tussen sectoren mogelijk te maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer