Nieuwe New Holland T5 en T6 trekkers

New Holland presenteerde vorige week in het veld nabij Lyon een paar nieuwe trekkerseries. Het accent lag op T5 en T6, belangrijke series voor Europa. Aan de T7 zijn twee nieuwe modellen toegevoegd.

Nieuwe+New+Holland+T5+en+T6+trekkers
© Hendrik Begeman

De T5 bestaat uit drie modellen en de T6 telt zes modellen. 'Beide series vallen in een belangrijk vermogenssegment', zegt New Holland-directeur Carlo Lambro. Hij illustreert het met cijfers. In Europa worden jaarlijks ongeveer 150.000 nieuwe trekkers verkocht. Daarvan vallen er 18.000 in het segment van de T5 en 25.000 in die van de T6.
De T5 is de lichtste van de nieuwe series. Het zijn aangename trekkers om mee te rijden, compact overzichtelijk en niet gecompliceerd. Met hun maximumvermogens van 99 tot 117 pk zijn het prettige trekkers voor het boerenwerk. Het hefvermogen van de T5 is opgevoerd naar 5.420 kilo.
Ten opzichte van de vorige T5 zijn de nieuwe modellen op een aantal punten vernieuwd. Ze hebben 3,4 liter viercilinder FPT-motoren met een compacte SCR (AdBlue) en een low rate EGR (uitlaatgasrecirculatie) waarmee ze aan de Tier 4B (of Stage 4B) norm voldoen.
Oscar Baroncelli van FPT vertelt waarom New Holland mee vooroploopt bij de emissiereductie: 'Er zijn collega's die enkel motoren bouwen voor offroadtoepassing, zoals de landbouw. Als onderdeel van de Fiat-organisatie bouwen wij motoren voor meerdere toepassingen, ook voor onroadtoepassingen in auto's en vrachtwagens.'
Die ontwikkelingen liggen een stap voor op de offroadmotoren, stelt Baroncelli. 'Met deze ervaringen kunnen we met onze onroadtechniek gebruikmaken voor de offroadmarkt. In 2019 en 2020 wordt in Europa Stage 5 van kracht die we al sinds 2012 onroad toepassen. Hiermee liggen we 3 jaar voor op onze concurrentie.'
De transmissie van de T5 is een Electro Command semi-powershift in twee varianten met 16/16 of 32/32 versnellingen. De laatste is inclusief een kruipgroep. De transmissie heeft twee groepen die met gebruik van het koppelingspedaal zijn te schakelen. Elke groep heeft twee keer vier versnellingen die met de druktoets op de joystick zijn te bedienen.

Twee snelheden

Handig bij het veldwerk is dat er twee snelheden zijn te programmeren, bijvoorbeeld voor het ploegen of zaaien en een tweede snelheid voor het keren op de wendakker. De Auto Field modus zorgt dat bij aftakas- en transportwerk het motortoerental en de transmissie zo optimaal mogelijk op elkaar worden afgestemd voor een efficiënt brandstofverbruik.
De styling van de trekker is in de richting van de T6 en T7 getrokken. Ze hebben een nieuwe panoramische voorruit met een 200 graden uitslaande ruitenwisser.
Als optie zijn een TerraGlide voorasvering en ComfortRide cabinevering leverbaar. Ook remmen op de voorwielen zijn optioneel.

T6 richting T7

De nieuwe T6 heeft het uiterlijk van de eerder geïntroduceerde T7 gekregen en bestaat uit zes trekkers van 115 tot 145 pk nominaal vermogen. Bijna alle trekkers hebben een 4,5 liter viercilindermotor, behalve T6.180. Deze heeft een zescilindermotor en net als de T6.175 een vermogen van 145 pk, maximum 175 pk.
De hele T6-serie heeft een Electro Command transmissie. De vier trekkers T6.145 tot en met de T6.175 bieden de keuze tussen de Electro Command en de Auto Command (CVT) van New Holland.
De Electro Command heeft als extra een zeventiende directe versnelling voor een transportsnelheid van 50 of 40 kilometer per uur bij een lager motortoerental. Deze transmissie heeft drie standen waarmee de reactieagressiviteit is aan te passen aan de te verrichten werkzaamheden.
Nieuw bij de T6-serie is dat er nu één wielbasis is van 2,68 meter, net als bij de zescilinderuitvoering van de vorige T6. De draaicirkel bedraagt 4,30 meter. Door de langere wielbasis is er nu ruimte voor een grotere brandstoftank. Deze gaat van de 150 en 195 liter bij de vorige T6 naar 230 liter bij de nieuwe.
Er zijn drie voorasvarianten leverbaar: de standaardvooras, de SuperSteer voor extra wendbaarheid en de TerraGlide voorasvering. De trekkers zijn voorbereid op automatische gps-besturing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer