Ook tuinders tegen PIP Bommelerwaard

Het verzet tegen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de glastuinbouw in de Bommelerwaard lijkt vooral te komen van tuinders zelf die buiten de boot zijn gevallen.

Ook+tuinders+tegen+PIP+Bommelerwaard
© Peter van Houweling

Dat is volgens het Brabants Dagblad de balans die opgemaakt kan worden na twee lange zittingsdagen bij de Raad van State in Den Haag.

Drie rechters van deze hoogste bestuursrechtbank bekeken donderdag en vrijdag 28 beroepsschriften die tegen het inpassingsplan van provincie Gelderland werden ingediend.

Zeven gebieden

In het plan zijn zeven gebieden aangewezen waar veel hectares kassen en champignonteelt bij mogen komen: De Grote Ingh in Maasdriel, Kerkwijk-Oost, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel-Oost en Poederoijen.

Protest van inwoners uit de Bommelerwaard komt er vooral vanuit Nieuwaal. Zij vrezen dat de hele omgeving volgebouwd wordt met kassen en eisen dat de Raad van State dat blokkeert.

A2

Ook Stichting Plattelandswaarden Bommelerwaard vroeg om een deel van de plannen van tafel te vegen. Wel pleit zij ervoor de glastuinbouw te concentreren langs de A2.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer