Ook+tuinders+tegen+PIP+Bommelerwaard
Nieuws
© Peter van Houweling

Ook tuinders tegen PIP Bommelerwaard

Het verzet tegen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de glastuinbouw in de Bommelerwaard lijkt vooral te komen van tuinders zelf die buiten de boot zijn gevallen.

Dat is volgens het Brabants Dagblad de balans die opgemaakt kan worden na twee lange zittingsdagen bij de Raad van State in Den Haag.

Drie rechters van deze hoogste bestuursrechtbank bekeken donderdag en vrijdag 28 beroepsschriften die tegen het inpassingsplan van provincie Gelderland werden ingediend.

Zeven gebieden

In het plan zijn zeven gebieden aangewezen waar veel hectares kassen en champignonteelt bij mogen komen: De Grote Ingh in Maasdriel, Kerkwijk-Oost, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel-Oost en Poederoijen.

Protest van inwoners uit de Bommelerwaard komt er vooral vanuit Nieuwaal. Zij vrezen dat de hele omgeving volgebouwd wordt met kassen en eisen dat de Raad van State dat blokkeert.

A2

Ook Stichting Plattelandswaarden Bommelerwaard vroeg om een deel van de plannen van tafel te vegen. Wel pleit zij ervoor de glastuinbouw te concentreren langs de A2.

Weer

 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer