Geen+beroep+tegen+PIP+Bommelerwaard
Nieuws
© provincie gelderland

Geen beroep tegen PIP Bommelerwaard

Tuinbouwplatform Bommelerwaard stelt geen beroep in tegen het inpassingsplan Herstructurering glastuinbouw en paddenstoelenteelt Bommelerwaard 2014.

Dat betekent niet dat de sector met het plan instemt. Het Tuinbouwplatform kiest echter voor de weg van overleg en roept Gedeputeerde Staten op tot het vaststellen van werkbare beleidsregels en gebiedsdekkende wijzigingsplannen.

Daarin kunnen de bouwmogelijkheden voor de tuinders weer terugkomen, zodat er weer ruimte is om te ondernemen.

Ruim kader

Het platform vindt bijvoorbeeld dat er bij de invulling van de bouwmogelijkheden geen sturing moet zijn tot op de laatste grasspriet. De provincie moet een ruim kader scheppen waarbinnen de bedrijven de komende tien jaar vooruit kunnen.

Ook mag de bijdrage van de sector voor nieuw glas niet hoger worden dan 2,50 euro per vierkante meter.

Ook de plankosten voor het opstellen en in procedure brengen van de wijzigingsplannen mogen niet voor rekening van de sector komen. Dat geldt ook voor eventuele planschade die ontstaat bij het effectueren van de wijzigingsbevoegdheid.

Onderhandelingen

Bovenstaande punten worden door het Tuinbouwplatform in de besprekingen over het plan onder de aandacht gebracht. Collectief beroep instellen zouden deze onderhandelingen onmogelijk maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer