Idee%C3%ABn+opdoen+voor+Bommelerwaard
Nieuws
© Peter van Houweling

Ideeën opdoen voor Bommelerwaard

Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) haalt momenteel ideeën op voor de eerste wijzigingsplannen, waarin niet alleen plannen van tuinders een plek krijgen, maar ook ruimte is voor landschappelijke inpassing en verkeer.

Dat gebeurt via een serie bijeenkomsten met inwoners en tuinders in de zeven intensiveringsgebieden in de Bommelerwaard.

Voorzitter van het Tuinbouwplatform Bommelerwaard Henk Kolbach verwacht echter niet dat veel tuinders al concrete plannen in zullen dienen. 'Veel tuinders hebben wel plannen, maar weten niet exact naar welke bedrijfsomvang ze toe willen. Dat is van zoveel factoren afhankelijk.'

Bouwmogelijkheid

Kolbach had dan ook liever gezien dat het mogelijk was geweest om in de intensiveringgebieden te kunnen bouwen zonder eerst een bestemmingswijziging aan te vragen. 'Nu hebben de gebieden wel de bestemming glastuinbouw zonder een bouwmogelijkheid.'

Ook hebben de tuinders moeite met het feit dat de bijdrage van 25.000 euro per hectare voor maatschappelijke doelen vooraf betaald moet worden. 'Wij vinden dat tuinders dat bedrag pas moeten betalen als de bouwvergunning ook daadwerkelijk is afgegeven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer