Kringloopwijzer+leest+kuiluitslag+in
Nieuws
© pieter stokkermans

Kringloopwijzer leest kuiluitslag in

Via een datakoppeling met de Centrale databank KringloopWijzer voor voederwaardecijfers zijn de kuilanalyses van Eurofins Agro rechtstreeks in te lezen in de Kringloopwijzer.

Om het invullen van die Kringloopwijzer te vergemakkelijken, is er koppeling gemaakt tussen de ICT-systemen van Eurofins Agro en KringloopWijzer. Eurofins Agro is het eerste agrarische laboratorium dat deze koppeling met KringloopWijzer operationeel heeft. De koppeling loopt via het gestandaardiseerd E-lab protocol van AgroConnect.

De datakoppeling werkt in eerste instantie alleen voor die Eurofins Agro in Wageningen analyseert. Op termijn zijn ook historische gegevens uit de fusiebedrijven Altic en Lab Zeeuws Vlaanderen via zo'n koppeling in de kringloopwijzer in te lezen.

Machtiging

Veehouders die de analysedata van hun cijfers willen inlezen, kunnen hiervoor in KringloopWijzer een machtiging aanmaken. Hiermee blijft de individuele boer of de gemachtigde (bijvoorbeeld boekhouder/accountant) zelf aan het stuur als het gaat om de uitwisseling van data.

In Kringloopwijzer wordt alle informatie over mineralenkringloop op het melkveebedrijf samengebracht en geborgd. Dit maakt de mineralenefficiency op ieder bedrijf inzichtelijk.

Een belangrijk onderdeel van de mineralenkringloop op het melkveebedrijf is de gewasopbrengst. Daarin zijn betrouwbare analysegegevens van ruwvoer essentieel. De nieuwe koppeling tussen beide systemen vergemakkelijkt de administratie voor de melkveehouder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer