Indienen+Kringloopwijzer+kan+tot+1+mei
Nieuws
© Jan van Liere

Indienen Kringloopwijzer kan tot 1 mei

Boeren met een melkveefosfaatreferentie groter dan 0 krijgen tot 1 mei de tijd om de Kringloopwijzer in te dienen.

De zuivelondernemingen hebben de uiterlijke datum voor indienen via de Centrale Database Kringloopwijzer twee maanden opgeschoven, meldt LTO Nederland.

De verlenging van 1 maart naar 1 mei 2016 is het gevolg van de vertraagde oplevering van de Centrale Database Kringloopwijzer.

Koppelingen

De vertraging komt volgens LTO Nederland door de vele nieuwe koppelingen en leveranciers die hun gegevens automatisch willen aanleveren.

Veehouders kunnen via de kringloopwijzer al wel de benodigde machtigingen afgeven, zodat ze de Kringloopwijzer straks nauwkeurig kunnen invullen.

Bemestingsplan en BEX-berekening

Doordat de Centrale Database Kringloopwijzer nog niet volledig gereed is, kunnen veehouders deze niet gebruiken voor het maken van het wettelijk bemestingsplan en de BEX-berekening.

Laatstgenoemde moet voor 1 februari 2016 zijn gemaakt. Melkveehouders kunnen, net als voorgaande jaren, gebruikmaken van bestaande programma's.

Bedrijfsgegevens en voorraden

Wel krijgen veehouders volgens LTO Nederland straks de mogelijkheid om handmatig ingevoerde gegevens in deze programma's, zoals vaste bedrijfsgegevens en voorraden, automatisch in te lezen in de Centrale Database Kringloopwijzer.

Daarmee wordt voorkomen dat melkveehouders gegevens tweemaal moeten invoeren.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer