5%2E000+bedrijven+aan+Kringloopwijzer
Nieuws
© Eljee Bergwerff

5.000 bedrijven aan Kringloopwijzer

De Centrale Database Kringloopwijzer heeft op 22 december de vijfduizendste melkveehouder verwelkomd op www.dekringloopwijzer.nl. Daarmee is ongeveer de helft van het aantal melkveehouders, die op 1 maart 2016 hun Kringloopwijzer ingediend moeten hebben, aangesloten.

De Centrale Database Kringloopwijzer is in beheer bij ZuivelNL. De database maakt het mogelijk dat de veehouder digitaal beschikbare gegevens over zijn bedrijf automatisch in kan laden in de Kringloopwijzer via speciale datakoppelingen. Dat vergemakkelijkt het invullen van de Kringloopwijzer.

Op dit moment melden zich zo'n 150 melkveehouders per dag aan op www.dekringloopwijzer.nl om met de Kringloopwijzer aan de slag te gaan. Door middel van machtigingen bepaalt een veehouder zelf welke partijen rechtstreeks gegevens mogen leveren aan de database.

Managementinstrument

Met de Kringloopwijzer beschikt de veehouder over een managementinstrument om de mineralenefficiëntie op zijn bedrijf te verbeteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer