LTO: snel oplossing lichte kalveren

LTO Nederland verwacht binnen twee tot drie weken met een totaalpakket te komen voor lichte kalveren die niet geschikt zijn voor vleesproductie.

LTO%3A+snel+oplossing+lichte+kalveren
© ZLTO

Dat stelt Toon van Hoof, portefeuillehouder diergezondheid en dierenwelzijn bij LTO Nederland.

Samen met LTO-vakgroep Melkveehouderij, LTO-vakgroep Vleesveehouderij en Vee&Logistiek Nederland heeft LTO Nederland een pakket ontwikkeld.

Afstemming

Nadere afstemming vindt op dit moment plaats met het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Over de inhoud van het pakket wil Van Hoof nog niets kwijt.

Driehonderd kalveren

Van Hoof reageert hiermee op het bericht in regiokranten van Agrio Uitgeverij dat de laatste week driehonderd kalveren geëuthanaseerd zouden zijn op verzamelplaatsen. Volgens de kranten zouden de kalveren te licht zijn en voor deze dieren zou geen plaatsingsruimte zijn.

Van Hoof zegt nergens een bevestiging gehad te hebben of deze getallen juist zijn. 'Als het gebeurt, vinden wij dat vervelend. Ieder kalf dat geëuthanaseerd wordt, is er één te veel.'

Uit lucht gegrepen

Volgens voorzitter Andries Kingma van de veemarkt in Leeuwarden zijn de cijfers 'totaal uit de lucht gegrepen'. 'Deze week hebben we twee kalfjes geëuthanaseerd om gezondheidsredenen. Vorige week één.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer