Jagers+%27redden%27+364+reekalveren+voor+maaien
Nieuws
© Nieuwe oogst

Jagers 'redden' 364 reekalveren voor maaien

Jagers hebben in het voorjaar 364 pasgeboren reekalveren uit weilanden gehaald Ze speurden de jonge dieren op en brachten ze naar een veilige plek voordat de boer met het maaien begon. In totaal is 7.700 hectare grasland doorgezocht.

Het zoeken van jonge reekalveren is een jaarlijks terugkerende taak voor jagers, maar dit jaar heeft de Jagersvereniging voor het eerst geïnventariseerd hoeveel dieren precies zijn gered.

De vereniging wil dat volgens een woordvoerder elk jaar gaan bijhouden.

Hoog gras

Reeën brengen hun kalveren in hoog gras ter wereld. De jonge diertjes liggen vrijwel onzichtbaar in het gras als hun moeder voedsel zoekt. In precies dezelfde periode maaien de boeren. De reeklaveren zijn vanaf de trekkers moeilijk te zien.

Een pasgeboren kalf dat naar mensen ruikt, wordt door de moeder verlaten. De jagers hebben daarom een speciale methode ontwikkeld om de jonge dieren veilig uit weilanden te kunnen halen. Het kalverseizoen is nu afgelopen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer