MERS-Corona bij Saudische kamelen

Op een kamelenfarm in het Saudische Makkah is het Middle East Respiratory Syndrome-coronavirus (MERS-CoV) gevonden bij elf kamelen. Dat virus wordt, vanwege de impact, soms vergeleken met het SARS-virus.

MERS%2DCorona+bij+Saudische+kamelen
© twitter

Er wordt vermoed dat de ziekte via kamelen en dromedarissen wordt overgebracht naar de mens. Het getroffen bedrijf wordt gescreend en de dieren worden in quarantaine geplaatst.

Er is nog geen behandeling voor geïnfecteerde dieren. Ze moeten uitzieken.

Al vijfhonderd doden

Het virus werd september 2012 ontdekt en veroorzaakte vanaf dat moment een uitbraak in het Midden-Oosten. Wereldwijd zijn ruim 1.400 mensen geïnfecteerd door de ziekte. Van hen overleefde meer dan vijfhonderd dit niet, meldt het RIVM.

Het virus kan ernstige ziekteverschijnselen veroorzaken, vooral bij mensen met andere gezondheidsproblemen. In mei 2014 kwamen twee Nederlanders terug uit Saudi-Arabië met dit virus.

Overleden

In mei van vorig jaar zorgde een besmette Zuid-Koreaanse reiziger bij terugkeer uit het Midden-Oosten voor een mini-uitbraak in zijn thuisland, doordat de ziekte niet tijdig werd ontdekt. Hier raakten 186 mensen besmet, waarvan 36 patiënten zijn overleden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer