Weerstand+tegen+ondernemersfonds+SWF
Nieuws
© Wikipedia

Weerstand tegen ondernemersfonds SWF

De LTO Noord-afdelingen in Zuidwest-Friesland vinden het onterecht dat boeren moeten meebetalen aan een ondernemersfonds in Súdwest-Fryslân (SWF). Burgemeester en wethouders gaven onlangs groen licht voor het fonds dat toerisme moet versterken. .

'Een toeslag op de OZB voor niet-woningen geeft boeren vooral het gevoel dat ze meebetalen aan zaken van projecten waar ze de meerwaarde niet voelen', geven de afdelingen richting de gemeente aan.

Freeriders

'Die weerstand komt voort uit het feit dat zij meegezogen worden in een aanpak die freeriders in het mkb bij de collectieve zaak wil betrekken. De agrarische sector zelf is beter georganiseerd en kent eigen mogelijkheden en financieringsbronnen om collectieve projecten te initiëren.'

De gemeenteraad neemt op 17 december een besluit.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer