Ondernemersvereniging+Alton+opgericht
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ondernemersvereniging Alton opgericht

De glastuinbouwbedrijven op glastuinbouwlocatie Alton in Heerhugowaard richten donderdag ondernemersvereniging Alton op. Het is een belangrijke stap in de herstructurering en revitalisering van het gebied.

'De stemming is lang slecht geweest, maar nu zien we weer perspectief', vertelt paprikateler Marcel Numan. Hij is voorzitter van de nieuwe ondernemersvereniging.

'Met de vereniging komen dingen in een stroomversnelling. Als tuinders spreken we nu met één stem. Ook krijgen we zo continuïteit in het contact met andere partijen zoals de gemeente en als ondernemers onderling.'

Toekomstvisie

Tuinbouwbedrijven die lid worden verbinden zich aan de recent opgestelde Toekomstvisie Alton 2020. Speerpunten in de herstructurering zijn een duurzame energievoorziening, betere internetinfrastructuur en clustering van bedrijven.

Vrij zijn van fossiele brandstof is een van de ambities uit de Toekomstvisie.

Pijpleiding

Belangrijk voor de verduurzaming zijn de plannen van afvalverwerkingsbedrijf HVC. De afvalverwerker wil het bestaande warmtenet van haar biomassa-energiecentrale uitbreiden naar Heerhugowaard en restwarmte leveren aan Alton.

Daarvoor is een pijpleiding van 7 kilometer nodig. Begin 2016 presenteert HVC een businesscase voor uitbreiding van het net.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer