Uitgave paardenpaspoort stagneert

Doordat oude paspoorten niet meer worden uitgegeven en de nieuwe paspoorten nog niet beschikbaar zijn, stagneert het uitgeven van paardenpaspoorten in Nederland. Per 1 januari gelden er andere regels omtrent I&R van paarden. In een brief gericht aan Economische Zaken heeft de Sectorraad Paarden, waarin LTO vertegenwoordigd is, opheldering gevraagd.

Alle paarden geboren na 1 juli 2009 moeten worden gechipt. Het paspoort volgt het paard gedurende zijn hele leven. Tevens zal dit nieuwe paspoort dienst doen als medisch dossier. Daarbij worden de behandelingen met diergeneesmiddelen niet alleen in het paspoort geregistreerd, maar ook in een centrale database.
De nieuwe verordening is op Europees niveau tot stand gekomen en is op 1 januari in werking getreden. Belangrijke verbeteringen zijn het fraudebestendig maken van het paspoort en de verplichting voor de Europese lidstaten een centrale databank voor paarden in te richten. De strengere opzet van het I&R-beleid moet voorkomen dat paardenvlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie toch op een bord belandt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer