Vion houdt prijs gelijk

Vion gaat niet mee in de prijsverhogingen die Van Rooi Meat en Compaxo deze week doorvoerden. De slachterij geeft aan een gelijkmatig prijspeil na te streven.

Vorige week verhoogden de Duitse slachterijen hun prijs nog met 3 cent. Westfleish betaalt nu 1,29 euro per kilo geslacht gewicht en Tonnies 1,31 euro. Vion paste haar prijs maandag aan met 1 cent, een correctie op de week ervoor, maar hield die woensdag stabiel op 1,28 euro.
Van Rooi Meat en Compaxo verhoogden gisteren met 3 cent en 2 cent en komen allebei uit op 1,28 euro per kilo geslacht gewicht.
Vion geeft aan dat er veel onzekerheid is op de markt voor varkensvlees. Voor de particuliere opslag is sinds 1 januari zo’n 75.000 ton aangemeld. Het maximum van 100.000 ton komt daarmee in zicht, terwijl het prijsstimulerende effect van de particuliere opslag de afgelopen weken niet groot was.

Prijs omlaag

De verwachting van Vion is dat de prijs over enkele weken weer fors onderuit gaat. De slachterij geeft aan dat er nog veel vlees boven de markt hangt: er is royaal aanbod en de geleverde varkens zijn zwaar.
Het bedrijf kiest daarom voor een gelijkmatige weg. Net als de Duitse slachterijen verhoogt Vion de prijs deze week niet en streeft ernaar die zo lang mogelijk gelijk te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer