Romijn%3A+fosfaatrechten+nog+niet+rond
Nieuws
© NieuweOogst

Romijn: fosfaatrechten nog niet rond

Regiegroep Fosfaatrechten heeft deze week nog niet tot een definitieve regeling rond de fosfaatrechten kunnen komen. Voorzitter Kees Romijn van LTO-vakgroep Melkveehouderij hoopte eindelijk op witte rook, maar die is er vooralsnog niet.

'Velen hadden gedacht dat de bijeenkomst van deze week de laatste zet zou zijn. Maar dit was slechts een volgende stap richting oplossing. We gaan in kleine stappen vooruit. Dat is in elk geval een lichtpuntje', vervolgt Romijn.
'Melkveehouders zijn toe aan duidelijkheid. Verder uitstel is de slechtste beslissing die de overheid nu neemt', stelt hij. 'De regiegroep is breed samengesteld. Het is een illusie dat de deelnemers allemaal op één lijn zitten.'

Pijn bij veehouders

In de regiegroep zitten onder meer organisaties als de Milieufederatie en Natuur & Milieu. Romijn vindt dat er vooral naar de boeren moet worden geluisterd.

'De veehouders in de regiegroep voelen de pijn van de fosfaatrechten op hun eigen bedrijf. Er zijn partijen die persoonlijk weinig voelen van het effect van de uitwerkingen van hun visie op fosfaatrechten.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer