FloraHolland reikt Glazen Tulp Awards uit

Ranunculus Pon-Pon Malva, Super Serie Petticoat, Rocky Diamond Blue Heart en Bloombites zijn de winnaars van de Glazen Tulp Award 2016. Dit een prijs van Flora Holland voor de beste marktintroductie van het jaar.

FloraHolland+reikt+Glazen+Tulp+Awards+uit
© FloraHolland

De awards zijn donderdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van FloraHolland in Den Haag. Er waren prijzen in vier categorieën: snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.

De eerste prijs in de categorie snijbloemen ging naar een innovatie van verschillende ondernemers: de Ranunculus Pon-Pon Malva. Deze bloem is met zijn bi-color kleurenstelling een trend bij consumenten en daarmee een aanvulling in het snijbloemenassortiment, aldus de jury.

Kamerplanten

Bij de categorie kamerplanten won de Super Serie Petticoat gemengd van Ten Have Plant in Honselersdijk. Volgens de jury zet dit bedrijf de cyclaam weer positief in de belangstelling. 'De Super Serie Petticoat is echt een vernieuwing binnen het ouderwetse cyclamenassortiment.'

Bij de tuinplanten sleepten vier partijen de Glazen Tulp Award 2016 in de wacht met de Gentiana Rocky Diamond Blue Heart. De jury noemt dit een leuke plant voor de nazomer.

Concepten

BloomBites in Bleiswijk nam de eerste prijs in ontvangst in de categorie concepten. Dit bedrijf is gespecialiseerd in eetbare bloemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer