Oekra%C3%AFners+bekijken+Hollandse+varkens
Nieuws
© keigroen

Oekraïners bekijken Hollandse varkens

De buitendienst van het Oekraïense mengvoerbedrijf Agrovet Atlantik was deze week in Nederland op bezoek bij adviesbureau Farm Nutrition Consult voor een opleidings- en trainingsweek.

Nutritionisten en veterinairen van het bedrijf lieten zich van maandag tot en met vrijdag bijscholen op het gebied van voeding, huisvesting, klimaat, gezondheid en genetica. Daarbij werd ook het bedrijf van varkenshouder Peter van Aaken uit het Brabantse Middelbeers bezocht.

De varkenshouderij in Oekraïne maakt een enorme professionaliseringslag door. Farm Nutrition Consult ondersteunt Agrovet Atlantik met het samenstellen van voerprogramma's, kwaliteitsanalyses en het trainen van de buitendienst. Suzanne Hendrikx en Mark Smits van Farm Nutrition Consult begeleiden de groep.

Nederland loopt voorop

Mark Smits: 'De Nederlandse varkenshouderij loopt nog steeds voorop wat betreft innovatie en technische prestaties. Buitenlandse bedrijven willen daarom graag gebruik maken van de kennis die in Nederland aanwezig is'.

De kunst is volgens Smits om de buitendienst de theorie te laten vertalen naar de praktijk. 'Met alleen een nieuw voerprogramma toepassen ben je er niet. Je moet varkensbedrijven gestructureerd en stapsgewijs begeleiden naar een hoger niveau. Hierin kunnen ze nog een slag maken.'

Wereldwijd

Farm Nutrion Consult levert wereldwijd voer- en voermanagementadvies aan varkenshouders, voerproducenten en integraties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer