Ranman+Top+tegen+phytophthora+in+tomaat
Nieuws
© Tomaten telen.nl

Ranman Top tegen phytophthora in tomaat

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven van Ranman Top ter beheersing van Phytophthora infestans in de bedekte teelt van tomaat. Deze vrijstelling is op 22 januari op grond van artikel 38 in de Staatcourant gepubliceerd.

Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van Phytophtora infestans in de bedekte teelt van tomaat vanaf 1 februari 2016. De vrijstelling vervalt op 30 mei 2016.

Totstandkoming

De vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland, met actieve ondersteuning door de toelatingshouder ISK Biosciences Europe.

De landelijke commissie Tomaat blijft zich inzetten voor een duurzame oplossing voor het knelpunt phytophthora in tomaat. Naast het spoedig beschikbaar komen van de reguliere toelating van Ranman Top voor tomaat, wordt gewerkt aan een toelating voor een ander middel om phytophthoraresistentie te voorkomen.

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer