Hogan%3A+maatregelen+Natura+2000+moeilijk
Nieuws
© Europese fractie CDA

Hogan: maatregelen Natura 2000 moeilijk

Binnen het Europese Natura 2000-programma zijn 'zeer moeizame maatregelen' nodig. Dat stelt EU-landbouwcommissaris Phil Hogan op een vraag van Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik (CDA). Zij pleit voor aanpassing van Natura 2000.

'Er zijn goede maatregelen, maar ook zeer moeizame maatregelen. Kijken we naar de goede en laten we kijken of de slechte wel echt moeten. Kunnen we die slechte en moeilijke maatregelen niet weglaten? Ik ben er volop mee bezig', aldus Hogan tijdens de Landbouwcommissie van het Europees Parlement.

De landbouwcommissaris werkt hieraan met EU-commissaris Karmenu Vella (Milieu), die momenteel de Natura 2000-richtlijn evalueert.

Knelpunten

Schreijer-Pierik had Hogan ondervraagd naar aanleiding van problemen bij boerenbedrijven in de Natura 2000-gebieden Haaksbergerveen en Buurserzand.

Ook elders in Nederland ondervindt de landbouw veel knelpunten door eenzijdige uitvoering van Natura 2000. Schreijer-Pierik heeft een deel hiervan vermeld in het rapport 'Land in de knel', dat ze heeft overhandigd aan de EU-landbouwcommissaris.

Erkenning

'De opmerking van de EU-commissaris is heel belangrijk', reageert Schreijer-Pierik. 'Het is een erkenning voor de problemen van veel boeren. Bijvoorbeeld voor moderne boeren voor wie onteigening dreigt om plasjes aan te leggen. Nu wordt het zaak om echte verbeteringen door te voeren.'

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer