Van Dam moet ongewenste brief schrijven

Het kabinet moet de Europese Commissie laten weten dat Nederland geen veranderingen wil in de Vogel- en Habitatrichtlijn. Die dringende wens spreekt een meerderheid van de Tweede Kamer uit in een dinsdag aangenomen motie.

Van+Dam+moet+ongewenste+brief+schrijven
© Dirk Hol

De motie was vorige week door PvdA en D66 ingediend tijdens het debat over de landbouwbegroting. Ze wezen er op dat negen andere lidstaten al een brief naar Brussel hebben gestuurd.

Daarin vragen die landen om bij de komende evaluatie de Vogel- en Habitatrichtlijn ongewijzigd te laten. Wel kunnen verbeteringen worden gerealiseerd in de uitvoering ervan.

Niet achterblijven

Ook een flink aantal fracties in het Europarlement richtten zo'n verzoek aan de Europese Commissie. PvdA en D66 vinden dat Nederland daarbij niet achter mag blijven.

De motie vraagt om schriftelijk te laten weten dat de Nederlandse regering geen aanpassingen wil van de Vogel- en Habitatrichtlijn. Staatsecretaris Martijn van Dam (EZ) voelt daar overigens niets voor, hij had de motie ontraden.

LTO: onverstandig

LTO Nederland betreurt het aannemen van de motie. De organisatie noemt het onverstandig om op een dergelijke manier vooraf alle onderhandelingsruimte weg te geven.

Het is nog niet bekend of Van Dam nu ook werkelijk de gevraagde brief aan de Europese Commissie gaat schrijven.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer