Voorkeur heliport in haven

Eemshaven - De Eemshaven blijft de voorkeurslocatie voor de vestiging van een heliport. Dat blijkt uit een brief van Groningen Seaports aan omwonenden.

De voorkeurslocatie boven Uithuizermeeden vervalt hiermee. Het ging om een zoekgebied van 400 hectare, overwegend akkerbouwgebied.
LTO Noord Het Hogeland is verheugd over het besluit. ‘De vlag kan uit. Er worden nu geen claims op landbouwgrond gelegd’, geeft voorzitter Egbert de Vries aan.
Volgens De Vries gaf LTO Noord in een eerste gesprek met Groningen Seaports al aan dat de haven in de Eemshaven de beste plek is voor een heliport. ‘Toen kon dat niet omdat er enkele windmolens moesten worden verplaatst.’
Groningen Seaports vindt de Eemshaven na uitgebreid onderzoek het meest geschikt voor mens en milieu. ‘In goed overleg met milieuorganisaties zijn afspraken gemaakt over de te volgen vluchtroutes, boven de vaargeul’, staat in de brief.
Verwacht wordt dat, als Provinciale Staten van Groningen goedkeuring geven, de heliport dit najaar kan worden aangelegd.

Industrie bij industrie

De Vries: ‘Dit getuigt van een goede ruimtelijke ontwikkeling. Industrie bij industrie en landbouw bij landbouw. Groningen Seaports conformeert zich hier nu aan.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer