Melkprijs tikt net geen 30 cent aan

De berekende voorschotmelkprijzen komen voor november 2015 uit op gemiddeld 29,74 euro per 100 kilo standaardmelk. Dat blijkt uit het internationale melkprijzenonderzoek van ZuivelNL.

Melkprijs+tikt+net+geen+30+cent+aan
© zuivelnl

Het gaat hierbij om een daling van 26 cent ten opzichte van de vorige maand. Ten opzichte van november 2014 is de melkprijs gedaald met 4,69 euro.

Dat is ruim 13,6 procent, geeft onderzoeker Willem Koops van ZuivelNL aan. Hij verzorgt elke maand het internationale melkprijzenonderzoek in opdracht van LTO-vakgroep Melkveehouderij.

De Nederlandse en Duitse ondernemingen verhoogden in november hun melkprijzen. FrieslandCampina met 70 cent en DOC, Muller en DMK met 1 euro per 100 kilo.

Pieken

De Franse melkprijzen daalden - met uitzondering van Lactalis - met 80 cent tot bijna 2 euro. Deze dalingen komen overeen met voorgaande jaren.

'De Franse melkprijzen pieken in de zomer en dalen vervolgens de laatste maanden van het jaar vrij sterk', stelt Koops.

Kerry, Dairy Crest en FirstMilk

De melkprijs van het Ierse Kerry is een 1 euro gedaald. De melkprijzen van de Britse zuivelondernemingen Dairy Crest en First Milk zakten ook.

Door de stijging van het Britse pond ten opzichten van de euro daalde de berekende melkprijs uitgedrukt in euro’s minder (Dairy Crest) of niet (First Milk).

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer