Groter+prijsverschil+bij+uien
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Groter prijsverschil bij uien

Uit de uiennoteringen van Landbouwbeurs Noord en Centraal-Nederland (LNCN) in Emmeloord blijkt dat het prijsverschil tussen de onderkant en bovenkant van de markt oploopt.

LNCN noteerde deze week 15,50 tot 19,25 euro per 100 kilo voor de 30 procent grove uien en 16 tot 20 euro per 100 kilo voor de 60 procent grove uien. Het prijsverschil is vooral gebaseerd op kwaliteit.

Volgens Maas van den Heuvel van LNCN worden de hoogste prijzen betaald voor uien die geschikt zijn voor export overzee naar verre bestemming. De goedkopere uien zijn veelal geschikt voor verkoop aan Europese afnemers.

Goes en Middenmeer

In Goes en Middenmeer is het prijsverschil minder groot. Goes plaatst met een notering van 18 tot 20 euro de onderkant van de markt op een hoger niveau. Middenmeer noteert de uien de laatste drie weken op 17 tot 19 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
Meer weer