Burgers waarderen EU-landbouwbeleid

Een ruime meerderheid van de burgers in Europa erkent de positieve effecten van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde Eurobarometer.

Burgers+waarderen+EU%2Dlandbouwbeleid
© Nieuwe Oogst

Volgens het onderzoek, verricht in opdracht van de Europese Commissie, neemt de waardering voor het GLB toe. Zo vindt meer dan 80 procent van de ondervraagden dat het landbouwbeleid de economische groei stimuleert.

Handelsbetrekkingen

Twee derde onderschrijft de stelling dat het GLB bijdraagt aan betere handelsbetrekkingen met landen elders in de wereld. Ook is er veel waardering voor de bijdrage van de land- en tuinbouw aan de interne markt binnen de EU.

Van de ondervraagden vindt 70 procent dat het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid een goede manier is om de voedselvoorziening in Europa te waarborgen. Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mensen enige kennis hebben van het GLB.

Hogan tevreden

EU-landbouwcommissaris Phil Hogan is tevreden met de uitkomsten. 'Ik ben vooral blij met de toenemende waardering onder burgers voor de land- en tuinbouw en voor het belang van het platteland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer